Doprava ZDARMA  při objednávce nad 1000,- Kč

Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

  • Kód produktu:3K20000101
     
  • EAN 8595016511456
     
  • Dostupnost:skladem
     
  • Cena:61,00 Kč
     
  •  ks 
     
    Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
     
     

    Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
    Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

    V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.

    Tipy na použití:

    • dresink na salát s citronem
      recept je popsán zde
    • gratinovaná plněná cuketa
      recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013
    • salát z avokáda a bílé ředkve
      recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
    • zálivka s kešu
      lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
    • dresink na salát
      smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
      dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
    • jednoduchý dresink na salát
      smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
    • restovaná hlíva úsřičná
      hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
    • marinády
    • na zeleninu, maso i ryby
      tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
    • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
      tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
    • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

    Rozdíl mezi shoyu a tamari:
    Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

    • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
    • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
    • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
     
    Máte nějaký dotaz na tento produkt? Neváhejte a zeptejte se nás.
    *
     
     
    *

    Ostatní produkty v této kategorii

    Doprava ZDARMA  při objednávce nad 1000,- Kč

    Košík je prázdný

    Facebook
    Poslední navštívené produkty
    Měna
    0
    © https://www.pureishi.cz/