Doprava ZDARMA  při objednávce nad 1000,- Kč

Pohanka loupaná kroupy 500 g COUNTRY LIFE

  • Výrobce: Country Life 
     
  • Kód produktu:M900000101
     
  • EAN 8595016591113
     
  • Dostupnost:skladem
     
  • Cena:49,00 Kč
     
  •  ks 
     
    Pohanka loupaná kroupy 500 g COUNTRY LIFE
     
     

    V Dobrotách podzim 2017 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů, jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu - kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný. Vše o pohance se dočtete také na webu.

    Její chuť po oříšcích dává nový rozměr všem pokrmům. Najde si místo ve sladkých i slaných receptech. Tam, kde používáte kuskus nebo rýži, zapečená se zeleninou i v houbovém kubovi. Naplňte s ní papriky a od stolu nikdo neodejde. A sladký nákyp s ovoce a ořechy! Tak tomu se odolat nedá.

    Pohanka k nám doputovala z Asie, ve 12. století ji do Evropy přivezli při svých nájezdech „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se podobně jako jáhly vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás jedly. Stejně jako jáhly se připravovala nejvíc ve formě kaše, z pohankové mouky se dělaly placky a chleba. V 18. století pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu.

    Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny - v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.

    Tip: Uvařené kroupy dejte zamrazit, můžete pak po troškách přidávat do polévek, do kaší...

    Využití:

    • jako příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
    • zapečený pokrm typu kuba - připravuje se s houbami, majoránkou, česnekem
    • zapečená pohanka se zeleninou - recept je uveden na straně 14 v Dobrotách podzim 2015
    • sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte
    • směsi na výrobu náplní - plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek; uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte
    • rizota - výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží
    • do polévek - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou, dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské
    • do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod
    • pomazánky - isnpirujte se receptem v Dobrotách podzim 2015 (str. 16)
    • dortové korpusy - pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
    • snídaňová granola - pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc ve vodě, druhý den ji opět propláchněte a důkladně sceďte, přidejte oblíbené oříšky, sušené ovoce, semínka, skořici nebo karobový prášek, trochu olivového oleje a podle chuti oslaďte sirupem, směs pečte za průběžného promíchávání 1 hodinu v troubě při 110 °C, raw variantu sušte 10 hodin v sušičce, podávejte s bio jogurtem nebo rostlinným nápojem
     
    Máte nějaký dotaz na tento produkt? Neváhejte a zeptejte se nás.
    *
     
     
    *
    Doprava ZDARMA  při objednávce nad 1000,- Kč
    © https://www.pureishi.cz/